Werken in de zorg

      Geen reacties op Werken in de zorg

Werken in de zorg is geen gemakkelijke taak. Niet iedereen is er voor gemaakt. Om het in deze branche te maken, heb je een houding van rust nodig. Hiermee bedoelen wij niet dat je rustig moet werken, want je zult wel door moeten werken en veel verschillende taken verrichten. Je zult wel veel met mensen werken. Hoe mensen de zorg ervaren hangt grotendeels af van jouw houding. Een persoon die druk werkt, heeft een negatieve invloed op patiënten. Het is dus belangrijk dat je altijd met veel rust patiënten behandeld. In deze blog hebben wij enkele tips verzameld om dit beter te kunnen doen.

Wees op tijd

Dit geldt voor elke job die er is. Wees op tijd, want zo ga je geen stress hebben. Je hebt op deze manier genoeg tijd om alles in orde te brengen en de dag te beginnen. Als je dit niet doet, moet je meteen met de dag beginnen en komen er tientallen taken op je af en kun je jezelf niet eens even sorteren.

Snel lopen

Snel lopen geeft je meteen het gevoel dat je snel ergens moet zijn. Wij weten dat dit ook vaak nodig is in de zorg, maar als je niet snel ergens moet zijn kun je je tempo beter verlagen. Dit geeft je een rustig gevoel en zal ook te zien zijn in je werkwijze.

Prioriteiten

Kijk even wat je prioriteiten zijn en laat, indien nodig, iets liggen. Je kunt dit altijd later weer oppakken, maar op deze manier heb je de taken die je snel af moet hebben meteen gedaan. Dit geeft je meteen een gevoel van rust, omdat de moeilijke taken achter je liggen.

Gebruik humor

Als je in de spiegel kijkt en tegen jezelf zegt dat je iets gaat halen, ben je meteen veel positiever. Zo is het ook op je werk. Gebruik veel humor, dit zal automatisch overgaan op jouw gevoelens.

Een nieuwe job

Vaak is veel stress ook een teken dat je job niet de juiste voor je is. In dit geval kun je altijd een kijkje nemen bij nieuwe vacatures. Misschien zit er wel iets leuks voor je tussen. Op https://dentjobs.be/ kun je terecht voor vacatures in de mondzorg. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tandarts vacatures.