Tips bij het vinden van een baan als psycholoog

Het vinden van een baan is niet altijd even makkelijk, zeker niet in het werkveld van de psychiatrie. Psycholoog vacatures zijn soms moeilijk te vinden. Vandaar dit artikel, in dit artikel vind je tips voor het vinden van een baan.

Tip 1: vind een baan die bij je past

Het vinden van een baan die je past is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom kan je het best van tevoren bedenken wat je zoekt in een baan en wat je verwacht van een werkgever.

Tip 2: vind een bedrijf die bij je past

Ook dit klinkt logisch, maar bedenk van tevoren naar wat voor bedrijf je opzoek bent. Ben je bijvoorbeeld opzoek naar een bedrijf meet veel werknemers of een bedrijf met weinig werknemers. Daarnaast kun je je ook afvragen of je een bedrijf zoekt met een hele strikte hiƫrarchie of zoek je juist een bedrijf met zelfsturende teams? Zeker in de psychologie kan dit een groot verschil maken.

Tip 3: Upgrade je CV

Waarschijnlijk heb je al een tijdje niet meer gesolliciteerd, dat betekent dat jouw CV wel een oppepper kan gebruiken. Je kunt zelfs overwegen een designer in de arm te nemen. En staat de laatste praktijk er wel op waar je gewerkt hebt?

Tip 4: Lees je voor het solliciteren goed in

Ga je solliciteren? Verdiep je dan goed in het bedrijf. Zoek op van wie het bedrijf is, hoe groot het bedrijf, hoe veel mensen er werken, waar het bedrijf voor staat en ga zo maar door.

Tip 5: Bekijk vacature websites

Er zijn ontzettend veel vacature websites te vinden, zo heb je voor de psychologie specifiek psyjobs.be. Hier vind je veel vacatures binnen deze specifieke bedrijfstak.