Onmisbare benodigdheden voor jouw thuiskantoor

Bij een thuiskantoor is het vooral belangrijk dat de omgeving je motiveert om aan de slag te gaan. Je zit meestal uren achter elkaar waardoor het ook belangrijk is om te zorgen voor de juiste ondersteuning van je lichaam. Er zijn een aantal dingen die in mijn ogen onmisbaar zijn om dit te bereiken.

Een gezonde werkplek

Allereerst is een bureau met een goede bureaustoel onmisbaar. Dat klinkt misschien vanzelfsprekend, maar wanneer je met een normale stoel achter een te lage tafel zit bijvoorbeeld, dan zullen je rug en je schouders je op den duur in de steek gaan laten. Zorg voor een bureaustoel die je onderrug ondersteunt en waardoor je in een rechte positie wordt gezet. Je bureau of tafel zou dan ongeveer ter hoogte van je ellenbogen moeten zijn, wanneer je je armen in een hoek van 90 graden hebt.

Fleur je werkplek verder op met een grote bureauagenda en een notitieblok om dingen direct op te kunnen schrijven. Er zijn best wat onderzoeken die uitwijzen dat je meer onthoud en productiever kan werken, wanneer je dingen opschrijft en direct kunt zien wat je moet doen.

Apparaten voor productiviteit

Nou zal de ene persoon graag werken met twee beeldschermen en een ander juist met een super snelle MacBook met touchscreen. De apparaten in je thuiskantoor zijn dus best persoonlijk en afhankelijk van de werkzaamheden die je moet doen. Toch zijn er een aantal onmisbare apparaten die je eigenlijk altijd wel goed kunt gebruiken.

Zo denk ik dat een koptelefoon onmisbaar is. Met een koptelefoon kun je de wereld om je heen even laten voor wat het is. Wanneer je buren bijvoorbeeld besluiten om een wasdag te houden of wanneer je rondrennende kinderen hebt in huis; met een koptelefoon kun je je hiervan afsluiten. Zet vervolgens iets rustgevends op om naar te luisteren, en je zal beter kunnen werken.

Een goede printer waarmee je snel een aantal documenten kunt printen is eigenlijk essentieel voor een thuiskantoor. Zelfs wanneer je niet hoeft te printen voor je werk. Zelf print ik bijvoorbeeld werkschema’s uit. Ook kan het handig zijn om bepaalde handleidingen op papier te hebben. Of om gewoon iets leuks en motiverends uit te printen wat je vervolgens kan ophangen aan de muur. Een printer is dan een uitkomst.

Je besteld inktcartridges ook gemakkelijk en snel online. Bij uwcartridgewinkel.nl hoef je alleen het type printer in te voeren en je besteld direct een HP cartridge of Epson inkt waarna je deze de volgende dag al in huis hebt.

Dit zijn naar mijn idee dingen die een thuiskantoor echt kunnen omtoveren tot een fijne werkplek. Je zal je werk sneller kunnen doen en met meer plezier!