Een grote schoonmaak op de planning? Lees deze tips!

Eens in de zoveel tijd is het zover: de grote schoonmaak moet er echt weer eens aankomen! Veel mensen stellen dit uit, het is voor de meeste niet een hobby om schoon te maken. Maar ons huis moet er toch echt aan geloven, dus is het tijd om de handen weer eens uit de mouwen te halen en ze in schoonmaakhandschoenen te steken. Ben jij ook geen enorme schoonmaak fanaat en zoek je naar tips om het zo makkelijk mogelijk te maken voor jezelf? Lees de tips in deze blog en ga aan de slag!

Maak het niet te moeilijk voor jezelf

Vind jij schoonmaken ook een vervelende klus? Je bent absoluut niet de enige. Je kunt het schoonmaken van je huis wel een stuk leuker en makkelijker voor jezelf maken als je het een beetje handig aanpakt. Ten eerste is het belangrijk om niet in één keer alles te doen, dit is namelijk veel te vermoeiend en zo kan je het ook niet helemaal goed doen. Maak een schema waarin je elke dag een andere kamer aanpakt, dan ben je maar een paar uurtjes per dag bezig en kan je volledig focussen. Op deze manier is het werk meer belonend omdat je goed resultaat krijgt. Zet een lekker muziekje op en vooruit met de geit.

Gebruik natuurlijke schoonmaakmiddelen

Veel mensen geven enorm veel geld uit aan dure schoonmaakmiddelen, terwijl dit best wel onnodig is. Grootmoeders ouderwetse middeltjes werken net zo goed (soms zelfs beter) en zijn een stuk vriendelijker voor de portemonnee. Maak je douchecabine van Douche Concurrent, wc, badkamermeubel schoon met een sopje van natuurazijn en soda, en ervaar zelf hoe heerlijk schoon en fris het wordt! Ook groene zeep doet wonderen, dit is nog steeds een van de meest effectieve zeepsoorten waarmee je kunt schoonmaken. En als je jouw huidige badkamermeubel zat bent, kan je er ook voor kiezen om een badkamermeubel kopen bij douche-concurrent.be.

Vermijd deze veelgemaakte fouten

Wat eigenlijk iedereen verkeerd doet is het dweilen met warm water. Door warm water en zeep toe te voegen in je emmer, en daarmee je vloeren te dweilen dweil je eigenlijk niet goed. Warm water verdampt heel snel waardoor er zeepresten achterblijven op de vloer. Hierdoor komen er strepen op de vloer en gaat deze ook plakken. Je kunt er beter voor kiezen om te dweilen met koud water, en daarin een klein beetje zeep te doen. Dit werkt vele male beter dan het warme water en je vloer wordt er zelfs nog schoner van!

We hopen je met deze tips geïnspireerd te hebben om de grote schoonmaak te gaan doen!