Je schuur ombouwen tot een tiny house

De huizenprijzen stijgen steeds verder en het tekort aan woningen neemt alleen maar toe. Het wordt steeds lastiger voor jongeren om aan een woning te komen, en daardoor blijven ze steeds langer thuis wonen. Op jezelf wonen is een ervaring die ontzettend belangrijk is voor je eigen ontwikkeling, daarom bouwen steeds meer mensen een speciale ruimte voor hun kinderen waar ze klein maar goedkoop kunnen wonen. Een grote schuur is ideaal om te verbouwen tot een kleine woning. Hier moet je op letten:

Betonvloer

Een van de eerste dingen waar je naar moet kijken is de huidige vloer van de schuur. Sommige schuren hebben geen betonvloer, en dat is voor een kleine woning eigenlijk wel een vereiste. Een betonvloer laten plaatsen is gelukkig niet heel lastig en er zijn erg veel experts die dit voor je kunnen doen. Beton isoleert ontzettend goed, dus zorg dat je hier niet op bespaart. Een extra dikke betonvloer heeft alleen maar voordelen.

Slijtvaste vloer van hoge kwaliteit

Naast dat een betonvloer een goede basis is voor de mini-woning, is het gelijk een slijtvaste vloer van hoge kwaliteit. Het enige waar je mee moet oppassen zijn vochtplekken, deze komen er snel in en trekken soms moeilijk weg. Je kan er uiteindelijk ook nog voor kiezen om iets over het beton heen te leggen, het is daarom altijd een flexibele keuze.

Rioolaansluiting

Een ander belangrijk punt is de riolering. Afvalwater moet natuurlijk wel op de juiste manier verwerkt worden, een septic tank of een rioolaansluiting is daarom echt nodig. Het verkeerd omgaan met afvalwater kan ontzettend hoge boetes opleveren, dus regel dit zorgvuldig.

Elektriciteit en internet

Ook zullen er stroomkabels en een internetkabel naar het huisje getrokken moeten worden. elektriciteit is vaak al aanwezig in schuren, maar internet niet. Een gasaansluiting is overbodig dankzij moderne technieken. Je kan koken op inductie kookplaten en verwarming kan ook geregeld worden met elektrische kachels.

Hoewel een schuur misschien te klein lijkt, met een beetje creativiteit tover je hem gemakkelijk om tot een tiny house waar je zoon of dochter de eerste stappen zet naar een zelfstandig leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *