Houd uw tuin netjes en mooi!

Nu het mooie weer er momenteel aan zit te komen, is het tijd om de tuin weer eens een opknapbeurt te geven. U zal vast meerdere planten, bloemen en andere prachtige natuurlijke onderdelen in de tuin hebben staan. Is dit nog niet het geval? Dan is het nu de tijd van het jaar om daar snel mee te beginnen. Uiteraard is er tevens een luxe zitgedeelte of misschien gewoon een paar tuinstoelen met een tafel, zodat u heerlijk in de zon kan genieten van de frisse lucht. Misschien heeft u zelfs wel een lekker drankje in de ene hand en een goed boek in de andere. Om optimaal van de tuin te genieten is het wel belangrijk dat de tuin zich in haar beste staat verkeert. Om hiervoor te zorgen, moet de tuin goed onderhouden worden. Dat kan soms betekenen dat u wat uren in de tuin zal moeten steken, maar het eindresultaat zal dat waard zijn. 

 

Insecten en dieren

U zal niet de enige zijn die zich in de tuin zal bevinden. Zo zijn er uiteraard ook dieren die maar wat graag gebruik zullen maken van uw stukje natuur. Deze dieren zullen erg goed helpen met het onderhouden van de tuin. De bijen kunnen bijvoorbeeld andere bloemen bestuiven, wat ervoor zal zorgen dat er meer bloemen en plantjes zullen graag groeien. De meeste insecten en dieren zullen uw tuin dus nog mooier maken dan dat u dat zelf al doet. Aangezien de insecten en dieren voor uw tuin zullen zorgen, kan u ook voor hen zorgen. Dit kan u al doen door simpelweg een vogelhuisje met wat voer op te hangen of door ergens in de tuin een insectenhuis neer te zetten. 

 

Ongewenste insecten

Helaas zal het ook wel eens kunnen voorkomen dat er ongewenste dieren in uw tuin leven. Een van deze insecten zijn mieren. Mieren plagen wil je in jouw tuin ten alle tijden voorkomen. Mieren bestrijden is vaak makkelijker dan u denkt. Er zijn meerdere middelen die hiertegen kunnen helpen. De beste manier is echter het gebruik van aaltjes tegen mieren. Dit is een biologisch bestrijdingsmiddel dat de rest van uw grond of andere insecten geen gevaar zal brengen. Doordat het een natuurlijk product is, zullen alleen de mieren en larven van de mieren de gevolgen van de aaltjes merken. Hierdoor is dit een uiterst effectieve en milieuvriendelijke manier om van uw mierenhoop af te komen. De ondergrond van het product moet wel zacht zijn, dus op tegels kan u de aaltjes niet gebruiken.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *