Golfclub etiquette

      Geen reacties op Golfclub etiquette

Ik was laatst met een vriend van mij mee naar de golfbaan. Wat een ervaring was dat zeg! Ik zal je een ding vertellen, die mensen daar die houden van regels. Mocht je ooit in hogere sferen verkeren dan moet je zeker niet de fouten maken die ik die dag heb gemaakt. Ik was vernederend, stom en bovenal, mocht ik pas weer terug komen om te golfen nadat ik een maand lang geschorst was van de vereniging. Hoe kan dat, zul je vast denken. Nou dat zal ik je eens haarfijn uitleggen. 

De promotie

Het begon allemaal met een promotie van mijn werk. Ik werk op een ICT bureau. We maken code voor grotere bedrijven en verkopen die door wanneer ze tevreden zijn over algoritmen die we geschreven hebben. Zo hadden we laatst een opdracht van Skype. Het grote concern wilde betere software voor het maken en behouden van verbindingen. Ik vermoed zelf omdat ze niet tevreden waren over de belkwaliteit. Weinig mensen binnen het bedrijf wilde die opdracht uitvoeren en dus besloot ik een poging te wagen. Het was geen klein werkje. Ik ben er maanden mee bezig geweest, maar dat loonde! Toen ik de uiteindelijke code inleveren was mijn baas heel tevreden met het eindresultaat. Zo erg zelfs dat hij me uitnodigen om mee te gaan golfen. Dat was voor mij nieuw en daar ging alles snel fout. 

De golfbaan 

Op een zonnige zondagmorgen stapte ik in mijn auto om te gaan golfen met mijn baas. Daar moest ik al een beetje om huiveren, maar dat was nog niet het ergste. Dat kwam toen we bij de golfbaan aankwamen. Mijn baas had doodleuk niet genoemd dat we een poloshirt aan moesten. Daar kwam ik pas achter toen de meneer van de baan die we op zouden gaan mij achterna schreeuwende en een hele menigte mensen op het terras ons aan begon te staren. Ik schaamde me kapot. Hoe kon dit me overkomen? Mijn baas zei dat ik naar de poloshirt heren afdeling moest gaan in het winkeltje dat ze daar ter plekke hadden. Ik wist dat ik na dit dagje golfen mogelijk meer zou verdienen, maar schrok me alsnog kapot van de prijzen. Jeetje wat is dat duur zeg golfen! Een van de polo’s kostte volgens mij zelfs al honderd euro en hij was niet eens mooi! Ik kon het niet over mn hart verkrijgen om hem te kopen. Ik heb het ding laten liggen en ben snel op en neer gereden naar huis voor een nieuwe.