De meest geschikte hond voor jouw gezin!  

Een hond of een kat, welke gezin wil dat nou niet? Oké, er is een kleine groep mensen die iets minder gesteld is op huisdieren maar het overgrote deel van de huishouden is Nederland blijkt het toch fijn om een of meerdere viervoeters in huis te halen. De hond of kat zijn het meest populair maar ook konijnen of cavia’s worden met liefde ontvangen. Toch is niet elk dier of elk ras even geschikt voor ieder huishouden. Sommige honden vinden kinderen bijvoorbeeld druk en ook niet iedere kat vindt het even fijn om geaaid te worden, met alle gevolgen van dien als dit wel gebeurt. In dit blog daarom meer over de meest geschikte honden voor in een gezin.

Rassen

Er zijn een aantal hondenrassen die zeer geschikt en geliefd zijn als gezinshonden. Dit komt voornamelijk door hun karakter. Met stip op nummer één staan toch wel de Golden Retriever en de Labrador. Deze honden zijn vriendelijk, loyaal, trouw en zullen (bijna) nooit een vlieg kwaad doen. Je kan met een gerust hart je 8 jarige een ommetje laten lopen zonder dat je bang hoeft te zijn dat er iets gebeurt. Ook de Jack Russel en de Collie staan bekend als leuke, fijne en gezellige honden die het perfect doen in gezinnen. De Duitse dog, Berner Sennen en Herder horen ook in dit rijtje thuis ook al kunnen deze soms iets aan de grote kant uitvallen.

Leeftijd

Een pup in huis is leuk maar een pup moet ook nog alles leren. Ben je veel thuis met je gezin dan kan dat uiteraard prima maar ben je vaak de hort op? Laat een pup dan nog even voor wat het is. Een pup leert, net zoals baby’s, door zijn zintuigen te gebruiken alleen zijn de tandjes dan net een tikkeltje fanatieker en scherper. Een oudere hond heeft deze fase al gehad en zal dit dus een stuk minder doen. Daarnaast is de oudere hond ook al helemaal gewend aan het gezinsleven waardoor hem weinig tot niks meer hoeft aan te wennen.

Leefomgeving

Hoe meer ruimte de hond heeft om te leven, hoe fijner de hond in het gezin zal zijn. Een (jongere) hond heeft net zoals ons mensen ook behoefte aan voldoende beweging. Kan de hond maar weinig bewegen en zijn energie hierdoor niet kwijt dan kan het zijn dat hij dit kwijt probeert te raken om een ongewenst moment. En ruimte hoeft niet perse een tuin van twee hectare te zijn. Een aantal lange wandelingen op een dag zijn ook meer  dan prima!.