Elke bruiloft verdient een mooie trouwkaart

Wanneer jullie al een hele tijd een relatie hebben en al samenwonen, is het misschien wel tijd voor de volgende stap: een bruiloft. Als vrouw kan het zijn dat je al jaren droomt van een grootste trouw met alles erop en eraan. En daar hoort natuurlijk ook het huwelijksaanzoek bij. Misschien zie je het aanzoek van je partner al aankomen of is het alsnog een complete verrassing. Welk van de twee het ook wordt, een bruiloft moet natuurlijk aangekondigd worden. En dat gebeurt met een mooie, gepersonaliseerde trouwkaart!

Wat is een trouwkaart?

Een trouwkaart is een andere benaming voor een huwelijksaankondiging- of uitnodiging. Deze kaart is bedoeld voor familie, vrienden en kennissen die jullie op de hoogte willen brengen van het feit dat jullie gaan trouwen. Het is meteen ook een uitnodiging voor het trouwfeest en dus moeten de nodige gegevens op het kaartje vermeld staan. Wat wordt er zoal op trouwkaarten vermeld? Dat zijn de volgende zaken:

  • De trouwdatum: dit mag absoluut niet vergeten worden op trouwkaarten zodat mensen weten welke datum ze vrij moeten houden voor jullie grote dag!
  • De namen van jou en je partner: zet zowel beide volledige namen op de trouwkaart. Meestal wordt eerst begonnen met de naam van de bruid, gevolgd door de naam van de bruidegom.
  • Plaats en tijdstip ceremonie: een huwelijksfeest, daar gaat meestal eerst een ceremonie aan vooraf. Belangrijk om te vermelden is waar deze zal plaatsvinden en hoe laat ze begint.
  • Plaats en tijdstip feest/receptie: ’s avonds is er natuurlijk het huwelijksfeest. Op een trouwkaart mag de plaats en het tijdstip van dit feest niet ontbreken. Zet er eventueel ook bij of er een dresscode is en zo ja, wat er wordt verwacht.
  • Cadeautip: bij een huwelijk horen natuurlijk cadeautjes. Het kan zijn dat jullie als koppel speciale wensen hebben wat betreft cadeaus. Zet dan zeker ook een cadeautip op de trouwkaart. Ook kan je gewoon kiezen voor geld en vaak wordt dit dan afgebeeld met een envelopje.
  • Contactgegevens: zet de contactgegevens op de trouwkaart en vraag aan je gasten om je te verwittigen of ze aanwezig zullen zijn of niet. Zo heb je een idee van hoeveel gasten je kan verwachten bij de ceremonie en het feest.

Cadeautjes voor de gasten

Bij een huwelijk horen niet alleen cadeautjes die het bruidspaar ontvangt, maar worden er ook cadeautjes aan de gasten gegeven. Als koppel kies je zelf welk cadeau je voor de gasten voorziet. Ook moet je een keuze maken of je dit cadeautje gaat inpakken in cadeaupapier of niet. Vaak wordt dit niet gedaan, maar het kan wel voor extra spanning voor de gasten zorgen. Zo hebben ze niet meteen in de gaten welk cadeau er in het cadeaupapier schuilt en dit maakt het extra leuk om te openen. Als bruidspaar is het zelf ook erg leuk om cadeautjes uit te pakken die ingepakt zijn in een leuk cadeaupapier. Dit maakt het allemaal nog net iets feestelijker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *