Een woning zoeken is niet makkelijk

      Geen reacties op Een woning zoeken is niet makkelijk

Het klinkt misschien wat raar, woningnood in ons land, maar het begint er steeds meer op te lijken. Zowel starters als doorstromers krijgen steeds meer problemen om een passende woning te vinden. De prijzen van de koopwoningen zijn momenteel torenhoog en het aanbod aan huurwoningen zit ook zo goed als op slot. De verwachting is dat het de komende jaren zeker niet beter zal gaan worden. De meest genoemde oorzaken zijn het gebrek aan nieuwbouw tijdens de crisis en de aanhoudende vraag naar woningen als gevolg van de sterke groei van het aantal eenpersoonshuishoudens en immigratie. De verwachte tekorten zijn het grootst in de Randstad. Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht hebben over tien jaar 126.000 woningen te weinig. Opmerkelijk is dat zelfs Drenthe en Limburg met verwachte tekorten kampen, eenvoudigweg als gevolg van gebrek aan nieuwbouw in de afgelopen jaren.

Hoe komt het

De werkelijke oorzaak van het woningtekort is misschien wel een geheel andere; het rijtjeshuis. Nederland is traditioneel een land van rijtjeshuizen met tuin, het liefst met een garage voor de auto erbij. Nergens in Europa wonen zoveel mensen in een rijtjeshuis als in Nederland en dat neemt veel oppervlak in beslag. Volgens onderzoek heeft de gemiddelde Nederlander 2 kamers per persoon tot zijn beschikking, tegenover een Europees gemiddelde van 1,6. Als we vanaf nu allemaal met wat minder ruimte genoegen nemen, kunnen we veel meer woningen bouwen om aan de veronderstelde groei van de vraag te voldoen. Maar dat zal niet zomaar gerealiseerd zijn en voorlopig zullen we het nog met de huidige situatie moeten doen.

Hoe maak je je huis veilig

En als je dan je droomhuis gevonden hebt is het natuurlijk ook wel belangrijk dat je er een beetje veilig kunt wonen. Veel nieuwe huizen worden voorzien van een alarmsysteem voor extra veiligheid. Maar ook de beveiliging van je ramen is van groot belang. Veel openslaande ramen worden voorzien van draaikiepbeslag. Draaikiepbeslag vergrendelt je draaikiepramen. Een draaikiepraam is een raam dat op 2 manieren geopend en gesloten kan worden. Het raam kan niet alleen aan de zijkant opengedraaid worden, maar ook aan de bovenzijde gekiept worden. Draaikiepbeslag is in vrijwel elke moderne woning te vinden. Een stevige draaikiepsluiting voorkomt inbraak. Mocht je het niet in je woning aantreffen dan is het zeker een aanrader. Ook het traditionele raambeslag hout vinden we nog steeds terug in veel woningen. Voor elke woning is het juiste raambeslag wel te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *