Het nieuwe huis van mijn ouders

      Geen reacties op Het nieuwe huis van mijn ouders

Het afgelopen jaar was het een komen en gaan van afvalcontainers, vakmannen en lui die op de een of andere manier aan het huis van mijn ouders sleutelden. De weg ernaartoe was lang, maar het eindresultaat mag er wezen. Alles is vanaf de grond eigenlijk weer opnieuw opgebouwd en nu wonen ze in een waar paleis. Bent u benieuwd wat zij allemaal hebben veranderd aan hun onderkomen? Lees dan snel verder!

De woonkamer

Laten we beginnen met de plek waar ge de meeste tijd doorbrengt en dus ook de grootste vernieuwing nodig was: woonkamer van het huis. U zult het niet geloven, maar tot afgelopen jaar was het interieur dat mijn ouders in hun woonkamer te vergelijken met dat van een antiquariaat.

Overal waar ge keek zag u landschapschilderijen, opgezette dieren en massief eikenhouten kasten. Een vrij gedateerd interieur, kwamen ze een paar jaar geleden achter. Vorig jaar besloten ze dan eindelijk om het te veranderen. Ik had nooit gedacht dat het zo rigoureus zou zijn!

Waar eerst de vloer van linoleum lag die ik nog kende van mijn kinderjaren, ligt nu een heel mooie houten vloer. Deze is strak afgewerkt met marmeren plinten – wat een creativiteit. De muren zijn strak wit geplamuurd en er hangt alleen nog maar een landschapschilderij in de werkkamer van mijn vader. In de woonkamer hangt nu alleen modern impressionistisch werk. De Chesterfield bank heeft zijn plekje behouden in het interieur, maar de albasten tafel heeft plaatsgemaakt voor een glazen model. Er is meer kleur in het interieur gekomen middels vloerkleden en andere accessoires. En dan hebben we het nog niet eens over de badkamer gehad!

De badkamer

Mijn ouders hechten niet echt veel waarde aan de badkamer weet ge. Ze hebben weliswaar een enorme ruimte, maar deden er in het verleden helemaal niks mee. En moet ge nu eens zien!

Een marmeren ligbad dat los staat van de muur. In de hoek hebben ze een hypermoderne douchebak met douchewanden en glazen douchedeur geïnstalleerd met massagejets die uit de muur komen! Recht tegenover deze luxe doucheruimte hebben ze ok nog een echte kolensauna geplaatst. En om het af te maken zijn de badkamermeubels helemaal gemaakt van marmer en vergulde gouden deurknoppen.

Ik weet niet wat er is gebeurd, maar ze hebben zich goed laten inspireren denkt u ook niet? Hoe dan ook: deze twee plekken zijn maar een voorproefje van wat ze nog meer hebben aangepakt in hun prachtige nieuwe huis. Om jaloers op te worden, toch?