De meerdere functies van lichtkoepels

      Geen reacties op De meerdere functies van lichtkoepels

Veel licht in je woning of kantoorpand is goed voor je. Dankzij licht werk je beter en voel je gelukkiger. Dat wil iedereen wel, toch? Daarvoor heb je meer ramen nodig maar die ruimte is er niet altijd. Heb je wel ruimte in het dak? Kies dan voor een lichtkoepel. Licht-koepels.be heeft vele soorten om uit te kiezen en ze doen nog veel meer dan alleen zonlicht je ruimte in brengen. 

Licht-koepels.be

Een extra route naar buiten

De lichtkoepel is altijd in eerste instantie bedoeld voor meer licht. Dat is eigenlijk net als bij het raam, alleen kun je deze koepel in het dak plaatsen. Daarnaast hebben die koepels echter soms nog een tweede functie. Bijvoorbeeld als extra vluchtroute. Het is belangrijk om een route de woning uit te hebben in het geval van calamiteiten. Denk bijvoorbeeld aan brand maar ook als er een aardbeving is of als er is ingebroken en je moet zo snel mogelijk wegkomen.

Route naar het dak

Een lichtkoepel zorgt bovendien voor een extra route naar het dak. Een dak moet soms worden schoongemaakt en dan is het handig als je niet met een onveilige ladder in de weer hoeft. Via een lichtkoepel kun je snel en veilig het dak betreden.

Licht-koepels.be

Ventilatie

Een lichtkoepel is tevens vaak een extra manier om de woning te ventileren. Soms heb je een ruimte die snel vochtig wordt. Vaak gebeurt dat op zolders, in een garage of in een andere ruimte waar de lichtkoepel vaak prima past. Zo’n koepel brengt licht maar ook lucht, en daardoor ga je schimmel en rot tegen.