Creëer een make-over met eiken panelen.

      Geen reacties op Creëer een make-over met eiken panelen.

Als je huis volledig is afgetimmerd met houten lambrisering, zit je misschien wel hard na te denken over een volledige make-over. Maar in de praktijk kan het verwijderen van die oubollige look, die verwerkt zit in je vloer tot plafond, behoorlijk in de prijzen lopen. Er moet toch een makkelijke manier zijn om je oude stijl te vervangen.

Gelukkig zijn er met eiken panelen tal van oplossingen te vinden waarvoor je geen speciaal gereedschap en bouwmateriaal nodig hebt. Heb je eenmaal een idee voor ogen, zou je kunnen overwegen om hoogwaardige decoratieve wand opties van echt hout te installeren.

Echt hout is gewoon het beste.

Echt hout heeft veel betere eigenschappen dan geperst hout, het blinkt uit in sterkte, hardheid, duurzaamheid, weerstand tegen beschadiging en makkelijk te verwerken. Massief eikenhouten meubelpanelen zijn perfect te gebruiken voor de binnen- en buitenafwerking. Als interieurdecoratie komen meubelpanelen goed tot hun recht als materiaal voor betimmering van zowel wanden en plafond.

Eiken panelen zijn zeer geschikt voor vloeren en vensterbanken door de uitstekende aspecten en eigenschappen. Niet voor niets worden dit soort panelen niet alleen veel gebruikt in de meubelindustrie, maar ook voor het betimmeren van gevels, tafelbladen en
eiken houten trappen. Niet alleen biedt het kwaliteit, maar ook duurzaamheid en heeft het esthetische eigenschappen.

Het gaat jaren mee.

Net als alle andere materialen voor het verbeteren van je huis, zijn de kosten van bijvoorbeeld het aftimmeren van je binnenmuren afhankelijk van de kwaliteit. Je krijgt waarvoor je betaald, dus ga je voor een minder kwaliteit lambrisering ‒ meestal dunner en gemaakt van composietmaterialen ‒ terwijl echte eikenhouten panelen kwalitatief beter en dikker zijn en van natuurlijk hout, zul je merken dat je door de duurzaamheid ervan toch goedkoper uit bent.

Hout dat bestaat uit composiet- of geperst materiaal zal heus ook een flink aantal jaren meegaan, maar de problemen doen zich voor als het opnieuw door beschadiging moet worden afgewerkt. Echt eiken leent zich beter voor aanpassing, veranderingen en laat zich makkelijk onderhouden. En wat de esthetische kant betreft, is natuurlijk hout altijd de favoriet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *