7 tips om je te helpen nooit meer iets te vergeten

Ben jij iemand die niets onthoudt, ook al hoor of zie je het 100 keer? Wel dan bestaan er een aantal trucjes om je te helpen met het onthouden van verjaardagen, boodschappenlijstjes, afspraken en alle andere dingen die je misschien vergeet.

Link woorden aan foto’s

Wil je iets onthouden, maar weet je niet goed hoe? Stel deze woorden visueel voor. Het is wetenschappelijk bewezen dat onze hersenen beter foto’s onthouden dan woorden. Een fotokalender maken is een handig trucje om belangrijke dagen in het jaar niet meer te vergeten.

Aan de andere kant is een fotokalender ook het perfecte cadeau voor je man of vrouw als je wilt dat hij of zij dingen onthoudt.

Waar ben je geweest?

Link fysieke plaatsen aan bepaalde gedachten. Vertoef jij veel in je auto, op je bureau of op een andere plaats? Kleef dan een foto van wat je moet onthouden op die fysieke plaats, zodat je hier altijd aan denkt. Heb je geen foto van hetgeen je moet onthouden? Zorg er dan voor dat je altijd een blokje met post-its bij de hand hebt om belangrijke zaken op te noteren.

Elke keer wanneer je langs je foto of post-itjes loopt word je geconfronteerd met hetgeen je dient te onthouden. En dat is perfect, want herhaling is het belangrijkste als je iets niet wilt vergeten.

Rijmen is je geheugen lijmen

Ben jij handig met woorden en ben jij een iets creatievere ziel? Creëer dan rijmen om bepaalde dingen te onthouden. Dit klinkt banaal, maar we garanderen je dat de rijm die je maakt in je hoofd blijft plakken, of je het nu wil of niet.

Lijstjes, lijstjes en nog eens lijstjes

Het maken van lijstjes is nog altijd één van de meest effectieve hulpmiddelen voor het onthouden van dingen. Door het maken van lijstjes vink je heel eenvoudig af wat gebeurd is. Zo heb je ook een duidelijk overzicht van wat je nog moet doen. Gebruik de notities op je telefoon, websites zoals trello of to-do lijstjes binnen Google Agenda. Een notitieboekje met een lijstje werkt ook perfect voor diegenen onder ons die niet zo graag met de computer werken.

Dit vermindert de chaos in je hoofd. Hoe minder chaos, hoe beter je bepaalde zaken onthoudt.

Ben je weer een verjaardag vergeten?

Herken je het schuldgevoel voor het vergeten van iemand zijn verjaardag? Schaf jezelf verjaardagskalenders aan. Deze verjaardagskalenders zijn je schildknapen in de strijd tegen het vergeten van verjaardagen. Echt super handig én een leuk decoratiemiddel.

Schakel hulp in

Als er iemand is die altijd van alles op de hoogte is en nooit iets vergeet, is het toch wel je mama. Wat voor speciale opslagcapaciteiten deze topvrouw in je leven heeft, weet niemand. Andere hulp van vrienden, familie of partner is altijd welkom. Vraag het hen gewoon, en met twee onthoud je sowieso beter. Onthoud wel dit laatste: het is geen excuus om zelf alles te blijven vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *