3 Redenen waarom je een kalender moet nemen

      Geen reacties op 3 Redenen waarom je een kalender moet nemen

Het is zondagavond. Het weekend is voorbij en je begint na te denken en te plannen voor wat je de komende week gaat verwachten.

Je brengt deze week een bezoekje aan je ouders. Je essay heeft nog een paar aanpassingen nodig. Je moet samen met je collega’s een online seminar volgen over loopbaanontwikkeling. En je examen deadline is volgende week al. Oh en vergeet de aankomende verjaardagen niet van je beste vrienden. – Tijd om diep adem te halen. – Hier zijn drie redenen waarom je een kalender zou moeten kopen.

Plan je studietijd beter in

Met zoveel dingen die aan de gang zijn, vraag je je misschien af ​​wanneer je tijd hebt om te studeren. Een kalender is handig wanneer u uw vrije tijden opmerkt en tijden in uw week markeert om aan cursuswerk te besteden. Het kennen en plannen van deze studiesessies zal je voorbereiden op academisch succes in plaats van de hele nacht door met het schrijven van papers of het onthouden van notitiekaarten.

Door uw schoolwerk op te splitsen in beheersbare sessies van 30 minuten, kunt u informatie vasthouden en stressvol studeren verminderen. In feite leiden kleine, consistente studieperioden tot betere resultaten in vergelijking met lange en zeldzame sessies.

Hou deadlines bij

Door een nauwkeurige en actuele kalender bij te houden met inleverdata van belangrijke opdrachten, tests, projecten en klassendiscussies, wordt je eraan herinnert wat je moet voltooien en wanneer. In plaats van overweldigd te worden door cursussen te zien als een lange checklist van dingen die je moet doen, biedt een kalender de ruimte om elke inleverdatum op het juiste moment te plannen.

Minder stress

Studiemomenten, huiswerkopdrachten, familie bijeenkomsten, werk, speciale gelegenheden, verjaardagen en nog veel meer. Er kunnen zoveel verschillende dingen in je leven gebeuren. Als je elk detail moet onthouden zonder het op te schrijven dan kan je stress toenemen. Door deadlines, taak herinneringen en speciale gebeurtenissen in een kalender op te nemen, kun je ruimte maken in je hoofd. De kans is kleiner dat je iets vergeet, omdat het is opgeschreven in een agenda die je regelmatig bekijkt. Voor verjaardagen kun je het beste een jaarkalender kopen voor op de wc. Dan vergeet je geen enkele verjaardag meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *